ARTIESTEN

ADI HOLLANDER
is mede-oprichter van het kunstenaarsinitiatief Public Space With a Roof, en heeft een masteropleiding afgerond in Kunst, Cultuur en Techniek aan MIT (Verenigde Staten). Haar werk is tentoongesteld in talloze galerieën en musea in Nederland en het buitenland. Ze maakt ‘site specific’ installaties bedoeld als ontmoetingsplekken in de vorm van objecten en sculpturen die zowel extern als intern ervaren kunnen worden. De bron van haar interesse komt voort uit haar fascinatie voor het concept tijd in het domein van architectuur, en speelt ze met de vraag hoe vorm en structuur toeschouwers in staat stellen om hun omgeving mede te vorm te geven. Haar projecten zijn een poging om complexe zintuiglijke belevingen te belichamen, als een alternatieve vorm van kennis van onze zintuigen en hoe we de wereld om ons heen beleven.


Adi Hollander (foto: Mikica Andrejic)

CLAUDIO F. BARONI
Als componist gespecialiseerd in experimentele muziek, kan het werk van Claudio F Baroni omschreven worden als een systematisch benadering van het onderzoek naar de aard van geluid en het verstrijken van tijd. Hij heeft opdrachten van talloze internationaal gerenommeerde ensembles gekregen, waaronder Slagwerkgroep Den Haag, VocaalLab, Asko Kamerkoor, Nieuw Ensemble, Arditti en Prometeo strijkkwartetten. Recentelijk werd hij onderscheiden met een artistic residency fellowship door de Civitella Ranieri Foundation uit Italië. Baroni woont in Amsterdam, en studeerde piano en sonologie aan de Universidad de Humanidades y Artes de Rosario in Argentinië en Compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder Gilius van Bergeijk, Clarence Barlow, Martijn Padding en Louis Andriessen.Componist Claudio F. Baroni (foto: Ilya Rabinovich)

MAZE
Het Amsterdamse ensemble MAZE is gespecialiseerd in het uitvoeren van muziek, die het idee van vaste vormen en vaste luisterperspectieven uitdaagt. Het ensemble werkt met pionierende componisten samen om ‘open scores’, hybride notatie technieken en hybride performances te ontwikkelen.
MAZE produceert een jaarlijks festival, naast concerten, lezingen en discussies omtrent de toekomst van notatie en compositie. Het inzetten van de mogelijkheden van nieuwe media bij het creëren van ‘muzieknotatie’ en ‘partituren’ is een belangrijk focuspunt voor MAZE, hetgeen duidelijk gereflecteerd wordt in het werk van groepsleden Anne LaBerge en Yannis Kyriakides.

MAZE heeft samengewerkt met gastcomponisten als Christian Marclay, Annea Lockwood, Michael Pisaro, Okkyung Lee, Peter Ablinger, Barbara Ellison en Alvin Lucier.

MAZE Ensemble (foto: Ilya Rabinovich)